Найточніший на сьогоднішній день промисловий робот-маніпулятор
8 Липня , 2017
Аналізуючи знімки Землі із космосу, ШІ допоможе боротись з рабством
8 Липня , 2017

Створена харчова тара, яка змінює колір, якщо її вміст почав псуватись

Пити чи не пити?

Всі ми хоча б раз у житті задавались цим питанням, стоячи перед холодильником і безпорадно дивлячись на відкриту кількома днями раніше пляшку молока, не знаючи, зіпсувався її вміст чи ще ні.

Дослідники бразильської компанії Braskem, що спеціалізується на виробництві продуктової тари, взялись вирішити цю проблему (а також врятувати шлунки самих відважних сміливців).

Як повідомляється, вчені розробили новий вид пластикових харчових контейнерів — упаковка змінює колір, коли рівень pH всередині неї починає змінюватись (а це явна ознака того, що вміст перестав бути їстівним).

«Тут, у Бразилії, ми часто бачимо зіпсовані продукти: або вони спочатку були зіпсовані, або була порушена цілісність упаковки в процесі виробництва чи транспортування, або магазини не завжди дотримуються умов зберігання», — розповідає Патрік Тейссоннейр (Patrick Teyssonneyre), голова відділу технологій та інновацій Braskem, маючи на увазі, що завдяки тарі, що змінює колір, покупці зможуть бути впевнені в свіжості продукту, що купується.

При цьому Тейссоннейр додає, що перевага розробленої ними технології полягає ще і в її наочності, оскільки сьогодні багато споживачі не довіряють «термінам придатності», які виробники вибивають на упаковках, вважаючи за краще визначати їстівність продукту на око або за запахом.

Наостанок зазначимо, що в Braskem планують почати комерційне використання технології протягом найближчих двох-трьох років.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 
Inline
Inline