На Місяці знайшли гігантські підземні тунелі
30 Березня , 2017
Вперше у світі реактивний ранець Jetpack підняв у повітря любителя (відео)
31 Березня , 2017

Створена пляшка вина, з якої не проливається вино

Жодна крапля більше не проллється даремно.

Вчений Брандейского університету (штат Массачусетс, США) сконструював інноваційну пляшку вина. Завдяки її незвичайній формі, споживачам більше не доведеться страждати через пролите вино, повідомляє сайт Брандейского університету.

Біофізик Даніель Перлман (Daniel Perlman) великий любитель вина, три роки вивчав проблему підтіків від винних пляшок разом з інженером Грегом Відбергом (Greg Widberg).

Вчений зміг з’ясувати, що найбільше напій капає в тому випадку, коли пляшка повна. Також, вчений зазначив, що потоки вина мають схильність загинатись по шийці і боках пляшки, так як скло має гідрофільний тип, тобто притягує воду.

В результаті, Даніель Перлман попросив Відберга зробити на шийці пляшки канавку завширшки 2 міліметри і завглибшки в 1 міліметр. Завдяки подібній конструкції, вино потрапляє в келих і не залишає підтіків.

При новому дизайні, краплі вина, які зазвичай стікають з пляшки, стикаються з окантовкою на шийці, та не продовжують рухатись вниз.

«Я хотів змінити саму пляшку вина. Я знаю про існування пристроїв, за допомогою яких вино не проливається, але моє завдання — позбавити людей від додаткових витрат і незручностей під час покупки аксесуара», — Даніель Перлман.

Создана не оставляющая потеков бутылка вина

Строго кажучи, в самому винаході немає нічого нового, — саме на такому принципі заснована дія деяких конструкцій каплевловлювачів (дропстоперів), які використовують сомельє з незапам’ятних часів. Разом з тим, дропстопер є під рукою далеко не у кожного любителя вина, так що конструкція, мабуть, стане популярною.

В даний час, біофізик веде переговори з виробниками винних пляшок. Даніель Перлман вважає, що його винахід їх зацікавить і споживачам більше не доведеться страждати через пролите вино.

Перлман є відомим винахідником, на його рахунку більше ста патентів, від спеціалізованого лабораторного обладнання до першого мініатюрного домашнього детектора радону. Нещодавно, дослідник придумав кавове борошно, харчові інгредієнти та добавки, отримані з запечених кавових зерен.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 
Inline
Inline